5 poruka koje će probuditi ljubavnu iskru i motivaciju u februaru

Februar je mesec ljubavi prema sebi i drugima. Iako se lagano bliži kraju, nikad nije kasno da nečije srce zagrejete ljubavlju i nežnošću. Vreme da slavimo ljubav u svim oblicima i prema svima- bilo da su u pitanju naši partneri, prijatelji ili porodica.

A kako biste probudili ljubavnu iskru i motivisali vaše najdraže da i oni budu puni ljubavi i pozitivnih osećanja, mi smo pronašli 5 poruka koje će vam u tome pomoći. Bilo da ih šaljete preko društvenih mreža, ili želite da ih napišete rukom uz poklon koji ste pripremili, sigurni smo da ćete u ovom našem vodiču pronaći prave reči da izrazite svoja osećanja.

Takođe, podsestite se i našeg prethodnog bloga u kome smo pisali o tome kako da pokažeš ljubav bez izgovaranja reči. U njemu smo te podsetili da je ponekad mnogo važnije delima pokazati da nam je do nekog stalo, nego stalno izgovarati one dve famozne reči „volim te“.

Ljubav se može pokazati na mnogo načina, pa hajde da zajedno istražimo na koje još načine možete reći da nekog volite ili mu želite najbolje osim korišćenja te dve reči.

U februaru se svemu možeš nadati i ni za čim ne žaliti

1. „U februaru se svemu možeš nadati i ni za čim ne žaliti“

Britanska pesnikinja, Patience Strong, u svojoj knjizi „Misli za svaki dan“, iz 1941. godine, izrazila je ovaj optimistični stav o mesecu ljubavi. Ovaj citat nas podstiče da na februar gledamo kao na mesec u kome se mogu desiti pozitivne stvari, a da iza sebe ostavimo prošlost i prigrlimo nove mogućnosti za sreću i napredak.

A šta vas može učiniti srećnim? Ponekad je to samo jedan mali gest pažnje, kao što je to na primer Eurodessert čokoladica.

Februar je mesec u kom srce šapuće, i samo oni koji pažljivo slušaju mogu da čuju njegovu pesmu

2. „Februar je mesec u kom srce šapuće, i samo oni koji pažljivo slušaju mogu da čuju njegovu pesmu“

Maria Elena Cruz je napisala ove reči u svojoj knjizi „Ptičice“. Ako se dublje udubimo u značenje ovih reči, shvatićemo da je februar mesec u kome treba da slušamo naša srca i razmislimo šta zaista želimo. Takođe, svi oni koji su nam bliski znaće da oslušnu naše želje i potrebe i da nam pruže ono što nam treba u skladu s tim.

Možda je to veče bliskosti i uživanja u intimnoj atmosferi uz večeru i vino Divlja ruža iz Vinarije Drašković.

Februar te podseća da se okreneš sebi i kao prioritet postaviš svoje blagostanje pre nego što podeliš ljubav sa drugima

3. „Februar te podseća da se okreneš sebi i kao prioritet postaviš svoje blagostanje pre nego što podeliš ljubav sa drugima“

Anais Nin još jedna pesnikinja koja naglašava važnost brige i ljubavi prema sebi u mesecu ljubavi. Ona nas u ovom citatu, koji je zapisala u svoj dnevnik, podseća da je važno okrenuti se sebi, voditi računa o svojim potrebama (zdravlju, željama, vežbanju) na prvom mestu. Tek kada zadovoljimo sve svoje potrebe, možemo se okrenuti drugima i pružiti im ljubav i podršku.

Ponekad je to „Me time“ važnije od svih obaveza, jer vam pruža mogućnost da se opustite i skupite snagu da sve izazove koji vas čekaju. Neka vam Swisslion blog, koji smo letos pisali, da ideje kako da provedete veče u svom društvu i opustite se.

Februar nas uči strpljenju, dok nestrpljivo čekamo da žive boje proleća stignu

4. „Februar nas uči strpljenju, dok nestrpljivo čekamo da žive boje proleća stignu“

Suzzane Woods Fisher, autorka poznata po inspirativnim romanima, svojim citatom slavi vrednost poput strpljenja u svojoj knizi „Čuvar“. Iz ove rečenice saznajemo da u ovom mesecu treba da se učimo strpljenju i iako je najkraći mesec u godini, treba ga iskoristiti da se pripremimo za proleće i sve što ono donosi.

A sa prolećem nam stiže i cveće, pa i mi sami nekako procvetamo od te energije. A ako vi baš i ne znate kako da procvetate ovog proleća, naš blog sa 5 saveta za lično zadovoljstvo će vam sigurno pomoći.

U februaru treba da prigrlimo isceljujuću moć smeha i pronađemo radost u svim životnim izazovima

5. „U februaru treba da prigrlimo isceljujuću moć smeha i pronađemo radost u svim životnim izazovima“

Marianne Williamson, autorka, u svojoj knjizi „Povratak ljubavi“ istražuje koliko smeh može da nam pomogne da prevaziđemo određene izazove. Iz ovog njegog citata učimo da sreću treba nalaziti u malim stvarima, poput smeha, čak i kada su životni izazovi koji su pred nama veliki. Dakle, ona nas uči da i u najizazovnijim danima uvek treba naći trenutke sreće i zadovoljstva.

Možda je jedan od najvećih izazova sa kojim se suočavate posao. Mi imamo 7 saveta kako da sebi ulepšaš dan na pauzi za ručak i tako učinite da svi izazovi deluju manje i da ih je ipak moguće rešiti.

Februar je mesec ljubavi i zato slavite ljubav svakog dana

Swisslion zna kako da proslavi ljubav u ovom mesecu i zato sa vama deli nekoliko proizvoda koji će sigurno probuditi vaša najtananija osećanja. Pogledajte na našem sajtu posebnu selekciju proizvoda, koji su na akciji u februaru, i iznenadite voljenu osobu, sebe, prijatelje ili porodicu.

Ljubav slavimo poklanjanjem vina i čokolade, jer znamo da u februaru neki slave ljubav prema voljenima, a neki prema vinu. Mi smo spojili ove dve ljubavi u jedan poklon koji će se dopasti svima.