Sadržaj:
1.Vrste podataka koji se obrađuju/linkovi ka drugim vebsajtovima
2.Informacije o obradi ličnih podataka
3.Upotreba kolačića
4.Retargetiranje
5.Kolačići koje koristimo
6.Omogućavanje i blokiranje kolačića i sličnih tehnologija
7.Interakcija s društvenim mrežama
8.Vaša prava
9.Izmene u pravilima o zaštiti privatnosti
10.Kontaktirajte nas
Ovim vebsajtom upravlja Swisslion d.o.o. Matični broj: 20404302, PIB: 105511020, a hosting vrši Titan Dizajn iz Beograda, Dragice Končar 37.

Molimo da pažljivo pročitate ova pravila pre korišćenja našeg vebsajta jer sadrže objašnjenje o tome kako obrađujemo lične podatke i kako koristimo kolačiće. Korišćenjem ovog vebsajta prihvatate ova pravila.

 1. Vrste podataka koji se obrađuju/linkovi ka drugim vebsajtovima

Swisslio d.o.o. vodi računa o vašoj privatnosti. Preko ovog vebsajta prikupljamo i obrađujemo razne vrste ličnih podataka, što uključuje sledeće:

 • Informacije koje nam dostavljate kad se registrujete, šaljete zahteve, ili upite na mail na našem vebsajtu, kao što su: vaše ime, adresa, e-mail adresa, kao i datoteke slika koje vi kao korisnik otpremate.
 • Informacije koje su nam potrebne kad prijavljujete problem s našim vebsajtom.
 • Informacije prikupljene preko kolačića.

Dodatne detalje pronaći ćete u odeljku 2.

Ovaj vebsajt može da sadrži linkove ka drugim našim vebsajtovima ili vebsajtovima naših partnera, drugih povezanih društava ili ka vebsajtovima društvenih mreža. Kada kliknete na takav link ka nekom od drugih Swisslio d.o.o. ili vebsajtova trećih lica, treba da imate u vidu da ovi vebsajtovi imaju sopstvena pravila o zaštiti privatnosti. Molimo vas da se, prilikom korišćenja ovih vebsajtova, upoznate s njihovim pravilima o zaštiti privatnosti.

Ovaj vebsajt može sadržati i iFrames interfejs sa sadržajem drugih Swisslio d.o.o. vebsajtova ili vebsajtova trećih lica. Swisslio d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj trećih lica koji se nalazi na iFrames interfejsu. Informacije koje se tamo nalaze su isključiva odgovornost vlasnika tih vebsajtova. Swisslio d.o.o. nema nikakvu kontrolu nad, niti snosi odgovornost za sadržaj nezavisnih vebsajtova i obezbeđuje ovaj eksterni sadržaj svojim posetiocima u praktične svrhe. Stoga, kad posetite stranicu s takvim sadržajem možete dobiti kolačiće s ovih vebsajtova trećih lica. Swisslio d.o.o. ne kontroliše distribuciju ovih kolačića. Molimo da se za više informacija upoznate s pravilima o zaštiti privatnosti ovih trećih lica.

Obaveštavamo vas da Swisslio d.o.o. ne može prihvatiti nikakvu odgovornost ili obavezu u vezi sa vebsajtovima trećih lica.

 1. Informacije o obradi ličnih podataka

Vaše lične podatke, radi obrade i ispunjenja vaših zahteva i – kad je primenljivo – u svrhu personalizovanog marketinga i istraživanja tržišta obrađujemo mi Swisslio d.o.o., na sledeći način:

Obrada podataka vrši se na osnovu Člana 6 (1) (a) Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR) u slučaju kad date ličnu saglasnost i/ili Člana 6 (1) (b) GDPR-a u slučaju on-line zahteva.

Mi, kao kontrolori, obrađujemo vaše lične podatke na sledeći način:

Podaci (obavezni podaci obeleženi su *) i Svrha(e) 

Identifikacioni i kontakt podaci:

Kontakt podaci: pozdrav*, ime*, prezime*, ulica*, poštanski broj, grad, broj telefona, e-mail adresa*

Ispunjenje vaših zahteva – zahteva za slanje upita, zahteva za slanje pitanja, zahteva za newsletter, opštih upita, lista želja.

U zavisnosti od prirode vašeg zahteva, mogu biti obavezni dodatni elementi podataka:

Informacije o vrsti proizvoda i usluga. Informacije vezane za proizvodnju od strane proizvodjača, podaci o proizvodima.

 

Podaci za ,,marketing opt-in” (korišćenje ličnih podataka u marketinške svrhe) – kad je primenljivo –

Pozdrav*, ime*, prezime*, e-mail adresa*, broj telefona u informacije koje dostavite s tim u vezi (ako deo ili u vezi s vašim zahtevima – pogledajte podatke u odeljku 1 a – e)

Reklamiranje: individualno ili personalizovano reklamiranje ponuda, proizvoda i usluga.

Ispitivanje zadovoljstva korisnika: Kontaktiranje nakon slanja upita / servisa u vezi sa, npr. zadovoljstvom sa našim proizvodima ili pruženim uslugama.

 

Informacije prikupljene preko kolačića

Detaljne informacije naći ćete u Odeljku 5

Elementi podataka označeni *, navedeni gore u odeljku 1-4, su obavezni prilikom registracije na sajtu. Stoga ste u obavezi da dostavite ove podakte. U slučaju da ne dostavite ove podatke, ne možemo ispuniti vaš zahtev.

Na osnovu vašeg korisničkog ponašanja dok pregledate naš vebsajt, može vam se prikazati pridruženi prozor koji nudi dodatan popust pri kupovini ili vaučer za određenu akciju. Detaljne informacije koje se tiču kolačića pronaći ćete u Odeljku 5.

 

Primaoci

Vaše lične podatke delimo u dole navedene svrhe, sa sledećim primaocima:

 

Podaci / Svrha(e) / Primalac(i)

Identifikacioni i kontakt podaci

koji se odnose na: informacije o proizvodu za koji ste zainteresovani, individualne komentare, oglasi za posao, informacije o popustima, akcijama nekog proizvoda.

Ispunjenje zahteva klijenta/potencijalnog klijenta, briga o kupcu, informacije za klijenta, reklamiranje, ispitivanje zadovoljstva korisnika

Podaci će biti učinjeni dostupnim Swisslio d.o.o. Vršac

Adresa sedišta:

Swisslion d.o.o.

Matični broj: 20404302
PIB: 105511020
Stepe Stepanovića 6,
26300 Vršac, Srbija

Podaci korisnicima

Ispunjenje zahteva klijenta/potencijalnog klijenta, briga o kupcu, informacije za klijenta, reklamiranje, ispitivanje zadovoljstva korisnika

Naročito, vaše lične podatke delimo sa sledećim pružaocima marketing i hosting usluga:

Titan Dizajn
11 000 Beograd
Dragice Končar 37
PIB: 106936142

 

Podaci za ,,marketing opt-in” (korišćenje ličnih podataka u marketinške svrhe) – kad je primenljivo –

Ispunjenje zahteva klijenta/potencijalnog klijenta, briga o kupcu, informacije za klijenta, reklamiranje, ispitivanje zadovoljstva korisnika

Kad je primenljivo, vaše lične podatke delimo i s našim partnerima iz
Swisslion d.o.o. ogranak Gornji Milanovac

Matični broj: 20404302
PIB: 105511020
ul.Radovana Grkovica bb,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Kompanija Takovo d.o.o.

Matični broj: 07178107
PIB: 101152004
ul. N. H. Radovana Grkovića 20,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Juvitana
Kralja Petra I bb,
22320 Inđija, Srbija

Swisslion Miloduh a.d.
Matični broj: 07148917
PIB: 101036709
Dušana Uroševića 1,
34000 Kragujevac, Srbija

Swisslion d.o.o. Trebinje

Matični broj: 11051995
PIB: 403013130002
Nikšićki put bb, 89101 Trebinje, Bosna i Hercegoovina

Swisslion d.o.o. Resen

Matični broj: 6101976
EDB:4024006108238

29-ti Noemvri 6, 7310 Resen, Makedonija

Swisslion d.o.o. Skopje

Matični broj: 5229782
PIB: МК4030998342636

Jadranska magistrala 127,
poštanski fax 911, 1000 Skoplje,
Makedonija

Swisslion d.o.o. Hrvatska

Matični broj: 5229782
PIB: МК4030998342636

Marijana Cvetkovića 2, 44010 Sisak, Hrvatska

 1. Upotreba „kolačića“

Ovaj vebsajt koristi „kolačiće“ radi optimizacije naših usluga.

,,Šta je kolačić”? 

„Kolačić“ je mala datoteka, po pravilu sačinjena od slova i brojeva, koju posredstvom našeg veb servera šaljemo u datoteku kolačića na pregledaču na hard disku vašeg kompjutera. Glavna svrha kolačića je da omogući našem veb serveru da korisniku predstavi prilagođene Internet stranice koje iskustvo posete Jovanjica doo vebsajtu čine ličnijim i adekvatnijim za individualne potrebe korisnika.

Neki kolačići su važni za funkcionisanje ovog vebsajta i automatski se aktiviraju prilikom posete korisnika. Neki kolačići nam omogućuju da korisnicima obezbedimo usluge i funkcije koje najviše odgovaraju njihovim potrebama, kao i da naše usluge prilagodimo njima kako bismo obezbedili lako i brzo funkcionisanje vebsajta.

Kako onemogućiti kolačiće

Kolačiće možete sami obrisati iz vašeg internet pretraživača i time onemogućiti njihovo korišćenje. U nastavku se nalaze linkovi sa detaljnim uputstvima za brisanje kolačića nekoliko najkorišćenijih pretraživača:

Ukoliko koristite drugi pretraživač, pratite uputstva relevantnog dobavljača. Ukoliko onemogućite kolačiće i dalje ćete biti u mogućnosti da pregledate internet stranicu, ali sa ograničenim mogućnostima.

Koje vrste kolačića koristi ovaj vebsajt?

Adresa sedišta:

Swisslion d.o.o. Matični broj: 20404302, PIB: 105511020, Stepe Stepanovića 6, 26300 Vršac, Srbija , može koristiti tri vrste kolačića na ovom vebsajtu:
 • Osnovni kolačići
 • Kolačići učinka
 • Trajni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za pravilno funkcionisanje našeg veb sajta. Oni vam omogućavaju da pregledate veb sajt i koristite njegove funkcionalnosti, kao što je bezbedan pristup pojedinim oblastima.

Osnovni kolačići:

Ovi kolačići su neophodni za pravilno funkcionisanje našeg veb sajta. Oni vam omogućavaju da pregledate veb sajt i koristite njegove funkcionalnosti, kao što je bezbedan pristup pojedinim oblastima.

Kolačići učinka

Kolačići učinka prikupljaju informacije o tome kako korisnici koriste naš vebsajt. Oni nam pomažu da poboljšamo funkcionalnost našeg vebsajta, vidimo koje oblasti pobuđuju najviše interesovanja kod naših korinika i da saznamo više o efikasnosti naših reklamnih kampanja. Sve ovo nam pomaže da ponudimo našim korisnicima usluge i funkcije koje će najbolje zadovoljiti njihove potrebe. Takođe pomažu nam da Izradimo statistiku o tome kako se naš vebsajt koristi i pregledamo ponašanje korisnika koje se ne odnosi na osobe i time poboljšamo naš vebsajt. Ove podatke obrađujemo i analiziramo pomoću Google Analytics platforme.

Neke od kolačića učinka obezbeđuju ovlašćena treća lica, ali ne dozvoljavamo da se kolačići koriste u druge svrhe osim onih gore navedenih.

Trajni kolačići

Takozvani ,,Trajni kolačići” pohranjuju se na korisnikovom kompjuteru ili uređaju između sesija pregledača. Koriste se da održe postavke ili željene opcije i poboljšaju korišćenje vebsajta prilikom sledeće posete. Neke od ovih kolačića obezbeđuju ovlašćena treća lica.

Trajne kolačiće koristimo da:

Obezbedimo na https://www.swisslion-takovo.com/ ponude za koje mislimo da će zanimati naše korisnike.

Neke od ,,Trajnih kolačića” obezbeđuju ovlašćena treća lica, ali ne dozvoljavamo da se kolačići koriste u druge svrhe osim onih gore navedenih.

 1. Retargetiranje

Korišćenje kolačića za retargetiranje nam omogućuje da ponude učinimo interesantnijim za naše korisnike. Kolačići za retargetiranje su pohranjeni na komputeru ili uređaju korisnika Interneta tokom sesija pregledača. Oni omogućuju reklamiranje Swisslion doo proizvoda na partnerskim, kao i vebsajtovima društvenih mreža za korisnike koji su pokazali interesovanje za naše proizvode.

Umetanje ovih reklama je potpuno anonimno i zasnovano je na tehnologiji kolačića. Nikakvi lični podaci (poput IP adrese i sl.) se ne pohranjuju niti se ikakvi korisnički profili kombinuju s vašim ličnim podacima.

Takođe, nikakvi korisnički podaci o vama se ne prenose nijednom partnerskom vebsajtu, niti vebsajtu društvenih mreža. Reklamiranje je takođe potpuno anonimno.

 1. Kolačići koje koristimo

U ovom odeljku, obavestićemo vas o kolačićima koje koristimo na našem vebsajtu. Ako se ne slažete s postavkama pojedinačnih kolačića, možete deaktivirati konkretan kolačić klikom na naziv kolačića. Ako nema direktnih linkova za deaktivaciju nekih kolačića, možete ograničiti upotrebu kolačića u postavkama vašeg pretraživača, vidite tačku 6.

Kolačići na vebsajtu za desktop i mobilne uređaje: 

Kolačići: Google Doubleclick

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Swisslion doo veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli, kao i o proizvodima koje ste odabrali, kliknuli na download slike ili bar koda.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili, ili ostavili komentar na stranici kontakt.
Provider: https://www.google.com/policies/privacy 

Kolačići: Google Adwords

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Swisslion doo veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli, kao i o proizvodima koje ste odabrali, kliknuli na download slike ili bar koda.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili, ili ostavili komentar na stranici kontakt.
Provider: https://www.google.com/policies/privacy

Kolačići: Google Maps

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Swisslion doo veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli, kao i o proizvodima koje ste odabrali, kliknuli na download slike ili bar koda.

Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili, ili ostavili komentar na stranici kontakt.
Provider: https://www.google.com/policies/privacy

Kolačići: Facebook pixel
Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Swisslion doo veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli, kao i o proizvodima koje ste odabrali, kliknuli na download slike ili bar koda.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili, ili ostavili komentar na stranici kontakt.
Provider: https://www.facebook.com/policy.php

Kolačići: Bing

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Swisslion doo veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli, kao i o proizvodima koje ste odabrali, kliknuli na download slike ili bar koda.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili, ili ostavili komentar na stranici kontakt.
Provider: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

 

Kolačići: Google Tag Manager

Podaci prikupljeni preko kolačića: Swisslion doo koristi Google Tag Manager da bi upravljaо radom ove veb stranice.

Svrha/e: Google Таg Мenadžer je rešenje za upravljanje oznakama koje prenosе podatke.

Provider: https://www.google.com/policies/privacy

Kolačići: Google Universal Analytics

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do naše veb-lokacije

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi

Provider: https://www.google.com/policies/privacy

 

Kolačići: YouTube

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije samo o pregledanim video materijalima i broju prikazivanja u plejeru.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za prikazivanje i puštanje video materijala na našem sajtu.

Provider: https://www.youtube.com/intl/enGB/yt/about/policies/#community-guidelines

 

 1. Omogućavanje i blokiranje kolačića i sličnih tehnologija

Meni za „Pomoć” na traci s menijem na Internet pregledaču vašeg kompjutera govori korisnicima:

kako da spreče prihvatanje novih kolačića u pretraživaču;

kako da podese pretraživač da ih obaveštava kad dobiju novi kolačić;

kako da u potpunosti blokiraju kolačiće.

Ako su kolačići blokirani, veliki deo sadržaja na https://www.swisslion-takovo.com/. Da bi se ovo sprečilo, predlažemo da kolačići budu omogućeni.

Na Internetu postoji veliki broj publikacija o kolačićima, ako želite da se podrobnije obavestite. Možete npr. pogledati: http://www.allaboutcookies.org

 1. Interakcija s društvenim mrežama

Briga o kupcu i podrška preko društvenih mreža 

Swisslion d.o.o. Matični broj: 20404302 PIB: 105511020 Stepe Stepanovića 6, 26300 Vršac, Srbija možete kontaktirati i preko naših društvenih mreža. Npr. ako nam pošaljete poruku ili postavite nešto na našim društvenim mrežama, možemo upotrebiti informaciju iz vaše poruke ili posta da nastavimo komunikaciju s vama o temi za koju ste nas kontaktirali preko društvene mreže koju ste koristili. Da bismo vam pružili podršku koju tražite, možemo vas zamoliti da preko direktne ili privatne poruke dostavite dodatne informacije poput detalja o konkretnom problemu, pohvali, imena, e-maila, telefona, lokacije (grad/država) i/ili proizvoda o kome se radi. Informacije koje nam prosledite neće biti upotrebljene za direktan marketing; istraživanje tržišta za poboljšanje usluge i proizvoda biće sprovedeno samo na osnovu zbirnih (anonimnih) podataka.

Napominjemo da u svom postu ili poruci ne treba da navodite nikakve osetljive podatke (poput informacija o rasnom ili etničkom poreklu, političkim opredeljenjima, verskim ili filosofskim uverenjima ili zdravstvenom stanju). Takođe, imajte na umu da ono što postavite na javnim društvenim mrežama svako može pročitati.

Linkovi ka društvenim mrežama / Dodatne komponente na društvenim mrežama

Naša Internet stranica uključuje linkove ka društvenim mrežama.

Da bismo zaštitili vaše lične podatke prilikom posete našem vebsajtu, ne koristimo društvene dodatne komponente. Umesto toga, u naš vebsajt su ugrađeni HTML linkovi koji omogućuju lako deljenje na platformama društvenih mreža.

Više informacija o svrsi i obimu obrade podataka, kao i daljem korišćenju vaših ličnih podataka od strane provajdera i njihovih vebsajtova, te vaša prava i eventualna podešavanja da biste zaštitili svoju privatnost, naći ćete u informacijama o zaštiti podataka konkretnog dobavljača usluga.

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

 1. Vaša prava

Kao nosilac podataka imate pravo na obaveštenje o obradi Vaših podataka, pravo pristupa i uvida, pravo kopiranja, pravo ažuriranja, pravo na ispravaku, pravo na brisanje (pravo na zaborav), pravo na ograničenje obrade, odnosno pravo na prekid i privremenu obustavu obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo prigovora na obradu ličnih podataka o vama zasnovano na Članu 6 (1) e) ili f) GDPR-a ili mesta gde se lični podaci obrađuju u svrhu direktnog marketinga, u skladu s važećim zakonom.

Molimo da imate u vidu da su gore navedena prava ograničena zakonom i da ih moramo ispuniti samo pod određenim uslovima.

Na zahtev možemo ažurirati vaše lične podatke kao odgovoran rukovalac u bilo kojem trenutku (npr. promeniti vašu adresu).

Ako želite da potražujete gore navedena prava, molimo kontaktirajte poštom Swisslion d.o.o., na kontakt adrese kako je to gore navedeno.

Da biste ostvarili svoje pravo na podnošenje žalbe (član 38 ZZPL i član 77 GDPR-a) molimo kontaktirajte Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra br.15, 11000 Beograd, www.poverenik.rs

Pravo na povlačenje saglasnosti

Imate pravo da u bilo kom trenutku povučete datu saglasnost za ovo treba da nam pošaljete e-mail na adresu na: <kabinet-vs@swisslion-takovo.com Povlačenje saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade podataka na osnovu saglasnosti date pre njenog povlačenja.

 1. Izmene u našim pravilima o zaštiti privatnosti

Sve buduće izmene u našim Pravilima o zaštiti privatnosti biće objavljene na ovom vebsajtu. Stoga bi trebalo povremeno da proveravate da li je došlo do izmena u našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

 1. Kontaktirajte nas

Swisslion d.o.o.
Matični broj: 20404302
PIB: 105511020
Stepe Stepanovića 6, 26300 Vršac, Srbija

Potpuni podaci o kompaniji nalaze se u Pravnom obaveštenju.