Poslovni sistem Swisslion Takovo – ime je koje sa osmehom izgovaraju ljubitelji naših proizvoda u zemlji ali i u okruženju, širom Evrope i celog sveta. Proizvedeni  po originalnoj SL tehnologiji od prirodnih, strogo kontrolisanih sastojaka, uz poštovanje standarda koji obezbeđuju kvalitet i bezbednost, naši proizvodi stigli su do svakog kutka planete Zemlje. Portfolio  poslovnog sistema Swisslion Takovo  obuhvata sve grupe proizvoda: od čokolada i kremova, penastih i gumenih dezerata i bombona, vafla, medenjaka, preko finih pekarskih proizvoda – keksa (laminiranog, čajnog, biskvita, sendvič keksa, slanih štapića i krekera), ratluka , žele proizvoda , sladoleda, sokova, decje hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, supa, testenina, sladoleda pa do mesnih prerađevina. Proizvodnja se odvija na najsavremenijoj opremi za konditorsku industriju i vođena je od strane pažljivo obučenih radnika pod budnim okom stručnog tima. Tako u našim fabrikama nastaju najbolji  zalogaji za sve one koji naše proizvode baš vole.

Vrednosti koje negujemo

Već decenijama poslovni sistem Swisslion Takovo svoje poslovanje zasniva na vrednostima koje neguje, a to su briga za ljude i društveno – odgovorno poslovanje. Zbog toga je poslovni sistem Swisslion Takovo  poželjan  poslodavac i  partner u sredinama u kojima posluje,  pokretač inovacija i proizvođač čijem kvalitetu proizvoda se veruje.

Naše nasleđe

Naše nasleđe

1997.

1997. godine puštena je u rad naša prva fabrika u Vršcu u kojoj je počela da se primenjuje SL Tehnologija koja je simbol vrhunskog kvaliteta prirodne i zdrave hrane, kontrolisanog porekla sirovina i savremenog procesa proizvodnje.

1997. – 2004.

Od 1997. do 2004. godine  Swisslion je instalirao ukupno 11 novih proizvodnih linija od čega deset u Vršcu i jednu u Makedoniji.

2003.

2003. godine fabrika Swisslion u Vršcu, počela je da uvodi i sprovodi sistem higijene i HACCP sistem, prema preporučenom međunarodnom kodeksu prakse (Hazard Analysis and Critical Control Point – HACCP system and guidelines for its application – CAC/RCP-1969).

2004.

2004. godine „Swisslion“-u se priključuje „PIK Takovo“ iz Gornjeg Milanovca i tako nastaje poslovni sistem koji na tržištu nastupa udruženim snagama pod imenom Swisslion-Takovo.

Do internacionalizacije kompanije dolazi privatizacijom firmi u BiH, pre svega „Industrije alata Trebinje“, a kasnije i izgradnjom četiri prehrambena industrijska pogona u Trebinju i Nevesinju

2011.

2011. godine investiranjem u procesnu opremu počinje i proizvodnja sladoleda. Kapacitet fabrike je 30 miliona litara godišnje, opremljena je potpuno automatizovanim linijama za proizvodnju 54 vrste sladoleda u svim oblicima i formama.

2016.

2016. godine se poslovnom sistemu „Swissslion-Takovo“ pridružuje još jedna fabrika konditorskih proizvoda “Banat 1894” iz Vršca, koja je svojom proizvodnjom oživela nekadašnju, zaboravljenu paletu čokoladnih proizvoda.

2017.

2017. godine sistemu se priključuju „Vršački vinogradi“, čija je delatnost prerada grožđa i proizvodnja vina, čime se paleta proizvoda naše kompanije dodatno obogaćuje.

2018.

2018. godine usvaja se maskota „Swisslion“-a – lavić Slavko, na radost dece, naših najdražih potrošača.

Naša vizija

Vizija poslovnog sistema Swisslion-Takovo je da zadrži poziciju jednog od vodeći lidera na tržištu konditorskih proizvoda u Srbiji i regionu, te da svojim daljim radom i usavršavanjem tehnologije proširi krug delovanja i razvije pozitivnu sliku o sebi i svojim proizvodima, kao uspešno pozicioniranim robnim markama.

Želja kompanije Swisslion Takovo je da bude:

  • Poželjan, kvalitetan i stabilan partner
  • Pokretač privrednog razvoja cele Srbije
  • Sinonim za najmoćniju prehrambenu industriju u jugoistočnoj Evropi koja doprinosi opštim ciljevima zajednice kojoj pripada.

Misija

Misija poslovnog sistema Swisslion Takovo  je da širokom i kvalitetnom paletom proizvoda omogući potrošačima što više trenutaka uživanja u dobrim ukusima, a sve to koristeći zdrave, prirodne i stručno proverene sirovine, propisane od strane SL tehnologije i uz podršku najsavremenije procesne opreme.

Ono pomoću čega našu misiju uspešno ostvarujemo su:

  • Ulaganja u tehnološku opremu i infrastrukturu
  • Kompetentni kadrovi
  • Dobra proizvođačka praksa (GMP)
  • Vrhunski kvalitet sirovina