Pauza za ručak je dragoceno vreme tokom radnog dana kada zaposleni mogu da se odmore od zahtevnih zadataka, osveže i napune novom energijom za nastavak rada. Ali, ovo je i trenutak u kome možete da se udaljite od radnog stola, udahnete malo svežeg vazduha i pronađete trenutak za sebe.

Jedan od načina da zaista uživate u svojoj pauzi za ručak je da se posvetite malim zadovoljstvima. U tome vam može pomoći omiljena čokoladica, poput našeg Eurocrem bloka, koja će vam zasladiti pauzu i učiniti je zaista posebnom. A u nastavku bloga vam donosimo još nekoliko aktivnosti koje mogu biti deo vaše pauze za ručak.

1. Prošetajte na svežem vazduhu

Kretanje je jako važno ako veći deo dana provodite sedeći. Zato iskoristite pauzu za ručak da se prošetate, udahnete malo svežeg vazduha i uživate u jesenjem suncu. Osetićete kako vam svež vazduh prija, a sunce vas opušta. Ove male radosti tokom radnog dana mnogo znače i našoj psihi, jer donose iznenadni priliv pozitivne energije i spremaju nas za ostatak dana.

2. Vežbajte kratko

Pored hodanja i vežbe su odličan način da radite na vašoj mobilnosti. Sedenje utiče negativno na naše mišiće i kičmu, pa je dobro uraditi istezanje uvek kada to možete. Ukoliko imate teretanu u kompaniji ili blizu nje, bilo bi dobro da iskoristite tu činjenicu. Osim što će pomoći vašoj kičmi, brze vežbe i istezanje oslobodiće vas i nagomilanog stresa.

3. Slušajte omiljenu muziku ili podkast

Kratka pauza za ručak je odlično vreme za opuštanje uz omiljenu playlistu. Slušanje muzike, koja vas opušta ili vam pak podiže nivo energije, može imati terapeutsko dejstvo na vas.  Ali, pauza za ručak može biti i vreme za slušanje omiljenog podkasta. Iz njih možete naučiti nešto novo i korisno, pa će vaša pauza za ručak ujedno biti i korisno upotrebljena za edukaciju.

4. Pročitajte nekoliko stranica knjige

Znate kako svi stalno pričaju da nemaju vremena za čitanje, jer rade i nakon posla imaju još mnogo obaveza? Da li ste i vi jedna od tih osoba? Možda je pauza za ručak vreme da promenite ovu naviku i krenete sa redovnih čitanjem. Knjigu možete poneti sa sobom ili je držati na telefonu ili tabletu. Nekoliko stranica dnevno je mnogo bolje nego samo čitati na godišnjem odmoru.

5. Uživajte u omiljenom obroku

Dobar obrok može da vam podigne raspoloženje, pa je zato vrlo važno da sebi ugodite. Spremite omiljeno jelo i ponesite ga na posao ili istražite gastronomsku ponudu u blizini vašeg posla. Ako vam je pak lakše da drugi spreme obrok za vas, a da je to još i pravo gurmansko uživanje- onda vam predlažemo da istražite ponudu naših gotovih jela.

6. Razgovarajte sa kolegama

Pauza za ručak je odlično vreme da produbite kolegijalne odnose. Pored kolega iz vašeg, možete upoznati i one iz drugih sektora. Tu se mogu pokrenuti nova prijateljstva, ali i poslovne saradnje. Zašto da ne? U neformalnijoj atmosferi upoznaćete kolege na drugačiji način i to će vam pomoći da se zajedno opustite i provedete neko vreme u prijatnom razgovoru.

7. Planirajte ostatak dana

Iskoristite pauzu za ručak da isplanirate druženje sa prijateljima, odlazak na večeru ili u bioskop. Možete čak planirati i putovanja koja će se desiti u bliskoj budućnosti. Malo po malo istražujte o destinaciji na koju idete i taman ćete imati dovoljno vremena pre puta da sve. Produktivne pauze za ručak su najbolje i daju vam osećaj da ste uradili nešto zaista korisno za sebe.

Pauze su još slađe uz Eurocrem blok

Pauze za ručak su važne i ne bi trebalo da ih preskačete. Osim što vam pružaju priliku za odmor i osveženje, mogu vam pomoći da budete produktivniji i efikasniji tokom radnog dana. Kroz naših 7 aktivnosti kojima sebi možete ulepšati dan, dodaćete malo radosti i uživanja svakom danu. A kako bi sve bilo još slađe, tu je naša Eurocrem blok čokolada koja će vam doneti dodatno uživanje koje zaslužujete.