Kako da pobediš loše januarsko raspoloženje?

Januar je mesec koji često povezujemo sa hladnim vremenom, završetkom veselih praznika i povratkom na svakodnevnu rutinu. Nakon što smo uživali u toplim novogodišnjim i božićnim praznicima, druženju sa porodicom i prijateljima, kao i u obilju hrane i poklona, januar nam donosi surove kontraste. Jutarnje hladnoće nas teraju da se uvijemo u debelu odeću, svetla se gase na okićenim jelkama, a radni dani postaju duži i ozbiljniji.

Povratak na posao, školu ili svakodnevne obaveze može se činiti kao težak zadatak nakon praznične euforije. Osećaj monotonije i manjka uzbuđenja može brzo obuzeti našu svakodnevicu. Pored toga, smanjenje svetlosti tokom zimskih meseci može uticati na naše emocionalno stanje, dovodeći do januarske melanholije ili čak blage depresije.

Međutim, ne brinite! U ovom blogu ćemo istražiti kako da se izborite sa lošim januarskim raspoloženjem. Dajemo vam nekoliko korisnih saveta i strategija koje vam mogu pomoći da se nosite sa hladnoćom, povratkom na posao i rutinom, i ponovno pronađete svetlost u ovom mesecu. Bez obzira na to koliko vam januar može izgledati tmuran, uz naše predloge, vratićete osmeh na lice i pozitivan stav prema novoj godini.

Fizička aktivnost u zatvorenom ili na otvorenom za hrabrije

Fizička aktivnost u zatvorenom ili na otvorenom za hrabrije

Januar je odlično vreme da se posvetite svom fizičkom zdravlju. Redovno vežbanje, bilo u zatvorenom ili na otvorenom ako vreme to dozvoljava, može pomoći da se oslobodite stresa i poboljšate raspoloženje.

S obzirom na to da naše telo luči endorfine – prirodne „hormone sreće“ kada mi vežbamo, nema bolje strategije za borbu sa lošim raspoloženjem od svakodnevnog vežbanja. Možete izabrati aktivnosti napolju, kao što je trčanje, ili ako vam to ipak ne prija, trening Zumbe u zatvorenom garantovano će podići vaš nivo energije i izmamiti osmeh na vaše lice.

Druženje i socijalna interakcija

Druženje i socijalna interakcija

Iako se možda osećate skloni povlačenju u sebe tokom hladnih dana, pokušajte da ostanete povezani sa prijateljima i porodicom. Organizujte druženja, pozovite prijatelje na kafu ili večeru. Društvo voljenih osoba može vam pružiti podršku i razveseliti vas.

Istraživanja pokazuju da upravo takva druženja mogu da podignu nivo naše energije na visok nivo, jer provodimo vreme sa dragim ljudima i to prija našem organizmu. Uvek je dobro imati prijatelja pored sebe kada nam se loše raspoloženje prišunja, zato već danas pozovite najbolju prijateljicu ili prijatelja i pitajte ih kako su i žele li da se druže sa vama ovih dana.

Planiranje i postavljanje novih ciljeva

Planiranje i postavljanje novih ciljeva

Postavljanje novih ciljeva za januar i ostatak godine može vam pomoći da ostanete motivisani i fokusirani. To mogu biti ciljevi vezani za lični razvoj, hobije ili profesionalni napredak. Kada imate jasne ciljeve, osećate se produktivnijim i ispunjenijim.

Zato se bacite na planiranje i jasno postavite korake koji će vas dovesti do vašeg cilja. Ako ste na primer odlučili da se ove godine konačno vratite usavršavanju vašeg omiljenog stranog jezika, onda postavite dnevni cilj, koji je realan i vežbajte jezik svakodnevno onoliko koliko možete. Svaki napor se ceni i sve se računa.

Hobi i kreativnost

Hobi i kreativnost

Pronađite hobi ili aktivnost koja vas ispunjava i čini srećnim. To može biti slikanje, pisanje, sviranje instrumenta ili bilo šta drugo što vas interesuje. Posvećivanje vremena svojim strastima može vam pružiti osećaj postignuća i smanjiti stres.

Već smo pisali na našem blogu o tome kako da pronađeš, nahraniš i oslobodiš umetnika u sebi, pa obavezno baci pogled na taj tekst, jer ti može doneti neke zanimljive ideje. Svakako hladno vreme donosi neizbežno sedenje u zatvorenom, pa zašto osim gledanja serija i filmova, ne bi probao još nešto novo? Razvij još neku veštinu, probudi kreativno razmišljanje u sebi i videćeš kako ćeš zaboraviti na zimu, januar i loše raspoloženje.

Ne zaboravi uticaj čokolade na bolje raspoloženje

U borbi protiv lošeg januarskog raspoloženja, važno je koristiti različite strategije kako biste se osećali bolje i pozitivnije. Jedna od tih strategija može biti i uživanje u čokoladi. Naučna istraživanja su pokazala da čokolada može imati pozitivan uticaj na naše emocionalno stanje.

A mi vam preporučujemo da nakon nekih od aktivnosti, koje smo pobrojali u ovom blogu kao delotvorne u borbi protiv lošeg raspoloženja, sebi dodatno podignete nivo endorfina konzumiranjem našeg Choco Biscuit-a.

Ovaj Swisslion proizvod je kombinacija najfinije čokolade i Petit Beurre keksa, pa ćete kada ga probate uživati u prijatnom ukusu i osetiti kako se polako opuštate. Duplo uživanje u puterastom keksu i mlečnoj, crnoj ili beloj čokoladi prijaće vašem čulu ukusa, ali jednako i celom vašem organizmu.