Pronađi, nahrani i oslobodi umetnika u sebi uz Daria čokolade

Da li tokom dana radiš neki dosadan i ne tako kreativan posao, koji ti ne ostavlja dovoljno vremena da ispoljiš svoju kreativnu stranu? Ako je odgovor DA, onda je vreme da učiniš nešto za umetnika u sebi i oslobodiš svu tu kreativnu energiju koju poseduješ.

Ako u tebi čuče Pikaso, Van Gog, ili Mondrijan, ali se plašiš da ih izvedeš na svetlost dana, onda sputavaš svoju kreativnu energiju, a to nije dobro. Zamisli sve te divne slike, kolaže, crteže koje bi mogao da stvoriš samo ako pronađeš malo vremena i motivacije.

Sećaš li se svih onih kreativnih umetničkih dela koje si stvorio tokom detinjstva? Dete/umetnik u tebi nikada ne nestaje, ono se samo ponekad povuče. Možda je to posledica negativnog komentara nastavnice likovnog, no ipak su i pored toga velike šanse da uz malo podsticaja možeš postići da ponovo pronađeš malog umetnika u sebi.

Ljubav prema umetnosti možemo gajiti u najrazličitijim oblicima. A kako bi umetnik u tebi probudio ljubav prema umetnosti izrade najfinije čokolade, tu je naša posebna kolekcija Daria čokolada. Uz nju ćeš probuditi sva svoja čula i nahraniti umetnika u sebi. Možeš da uživaš u tri ukusa Daria čokolada: crna, mlečna i čokolada sa lešnikom.

Šta ti još može pomoći da oslobodiš umetnika u sebi? Pročitaj sledeća tri saveta i spremi se za njegovo buđenje i oslobađanje.

Prvi korak- Daj obećanje sam sebi da ćeš pokrenuti svoju kreativnost

Prvi i najvažniji korak je da obećaš sebi da ćeš biti uporan i posvećen buđenju umetnika u sebi. Ako želiš da umetnost bude deo tvog života, onda je potrebno da ona to bude u različitim oblicima i to svakog dana. Gledaj umetničke filmove ili dokumentarce o velikim majstorima, čitaj knjige o umetnicima i tako ćeš sebi dati podsticaj da kreneš u stvaranje.

Čestitaj sebi na ovom prvom koraku i reci sebi da imaš dovoljno talenta, motivacije i veštine da stvoriš umetnost. Ako još uvek ne znaš u kom pravcu želiš da kreneš, baci se na istraživanje pravaca umetnosti. Takođe, odluči na čemu ćeš stvarati, jer ćeš tako već biti korak bliže kreativnom procesu.

Drugi korak- Poveži se i stvori konekcije

Drugi korak- Poveži se i stvori konekcije

Svi znamo da nije dovoljno samo želeti nešto kako bismo došli do cilja. Važno je i raditi na ostvarenju zacrtanog cilja. Ista je i situacija sa otpočinjanjem novog hobija i vraćanjem umetnosti. Želja je samo početak a sledeći korak je povezivanje.

I to ne bilo kakvo povezivanje, već sa onima koji su slični vama i imaju ista interesovanja. Dakle, potrebno je da uđete u neku umetničku zajednicu, da pronađete amatere entuzijaste koji takođe vole da slikaju, vajaju ili možda pevaju i plešu. Umetnost pronalazimo u mnogo oblika, pa je povezivanje sa zajednicom koja je slična vašim interesovanjima jako važno.

Pored pronalaženja nove zajednice, možete se okrenuti i prijateljima koji imaju slična interesovanja. Zašto ne biste zajedno posetili neki muzej, otkrili novu izložbu u susednom gradu ili otišli do biblioteke da uzmete neku umetničku knjigu? Sve ovo će vam doneti inspiraciju i motivaciju da se zaista okrenete svom novom hobiju.

Treći korak- Napravite umetnički kutak u svom životnom prostoru

Treći korak- Napravite umetnički kutak u svom životnom prostoru

Sigurno se pitate- zašto je potrebno imati poseban prostor za stvaranje umetnosti i povezivanje sa umetnikom unutar nas? Odgovor je jednostavan. Prostor u kome stvarate može biti katalizator za vašu kreativnost. On će vas podstaći na to da stvarate i u njemu će se lakše stvarati nove ideje.

Nemojte se obeshrabriti ukoliko nemate veliki atelje u kome ima mnogo štafelaja. Ponekad je dovoljno samo da odvojite jedan mali deo vaše sobe kako bi se u njemu našlo mesta za vaš hobi. Nemojte dozvoliti da manjak prostora utiče na vašu rešenost da se vratite umetnosti.

Za kraj, pokušajte da odvojite deo u kome stvarate od onog u kom držite vaše boje, četkice i ostali materijal. Tako ćete stvoriti oko sebe mir i podsticajnu atmosferu za stvaranje. A ništa nije važnije od toga za kreiranje umetnosti.

Daria čokolade te inspirišu da stvaraš umetnost

Nadamo se da su ti se dopali naši saveti i da ćeš ih iskoristiti da probudiš umetnika u sebi. Kako je leto period godine u kome je inspiracija na svakom koraku– a usporeni tempo života nam daje dovoljno prostora da se vratimo sebi- vreme je i da se vi vratite vašem omiljenom umetničkom hobiju.

A u pauzi obavezno probajte jednu od Daria čokolada iz art kolekcije, jer smo sigurni da će vam ukus ove čokolade doneti novu inspiraciju. Svi znamo da čokolada podstiče lučenje serotonina, odnosno hormona dobrog raspoloženja, što je odličan preduslov da stvarate srećni i zadovoljni.