O fabrici

Proizvodna jedinica Swisslion, Trebinje, osnovana je sredinom 2009.godine, kao deo poslovnog sistema „Swisslion“ sa osnovnom delatnošću u proizvodnji konditorskih proizvoda. U periodu do 2018.godine afirmisala se kao lider u oblasti prehrambene industrije za region jugoistočne Evrope, sa preko 400 zaposlenih radnika, različitih profila. Bosna i Hercegovina je dobila zdravog privrednika u kojem je primenjena SL Tehnologija.

Dobrom poslovnom strategijom i jasnom vizijom uspeli smo u rekordno kratkom  vremenskom periodu pustiti u rad pogone najsavremenije konditorske industrije i pokrenuti proizvodnju prepoznatljivih brendova u dva pogona i na 12 proizvodnih linija, sa postignutim dnevnim kapacitetom do  100t gotovih proizvoda. Eurocrem, Euroblok, Čoko bananica, Orange buiscuit, Medenjaci, Vafli, Čokolade i bombonjere su proizvodi koji čine paletu od 110 prozvoda. Sastavni deo poslovne politike „Swisslion“, Trebinje, bilo je i ostalo opredeljenje  da je stalno ulaganje u razvoj i proizvodnju, neminovnost, bez koje nema opstanka kako na domaćem, tako i na svetskom tržištu. Shodno tome u toku  2014. i 2015. godine u postrojenja i opremu investirano  je preko 30 miliona eura i izgradjena nova hala površine 14.000 m2. Sve linije za proizvodnju i pakovanje su automatizovane ili poluautomatizovane, uz mali udeo ručnog rada, a od renomiranih poznatih proizvođača, kao što su: Carle & Montanari, Buhler, HASS, Cavana, Hasia. Ovakva procesna oprema omogućila je upotrebu novih tehnoloških procesa i proširenje proizvodnih kapaciteta, istovremeno prilagođavajući se zahtevima kupaca.

Proširenje delatnosti

Prepoznavši povoljan geografski položaj grada, Swisslion, Trebinje, 2015. godine proširuje područje svoje delatnosti na oblast turizma i dalje ostajući lider u prehrambrenoj industriji.

Širenje na turisticku delatnost započinje velikim koracima sa impozantnim projektom „Grad Sunca“ čija izgradnja počinje 2015. godine. U sklopu navedenog projekta izgradjen je i pušten u funkciju, 2018.godine, vodeni park. Prostire se na površini od 79.000 m² i svojim kapacitetom može da primi preko 2.700 posetilaca na dan. Sadrzaj  vodenog parka (Aqua park), čini 6 bazena za decu i odrasle sa povrsinom od 4.500 m² „vodenih ogledala“,  7 tobogana za decu  i 6 tobogana za odrasle. Obogaćen je i „Dino park“-om  i „Splash“ prostorom u duhu safarija. Za najmlađe posetioce sadržaj upotpunjuju  tri igraonice.

Aqua park raspolaže sa tri nesvakidašnja ugostiteljska objekta, i to: VIP „Galija“ spa centar, VIP restoran, zatim Hotel „Vidikovac“ koji raspolaze kapacitetom od 90 smeštajnih jedinica.

Sistem „Swisslion“ ulazi u turisticku delatnost i otvaranjem hotela „SL Industry“  2017.godine, restauracijom starog objekta iz 80-tih godina, koja je zapoceta krajem 2015.godine. Hotel od četiri zvezdice sa 49 soba, se izdvaja po jedinstvenom industrijskom stilu i kvalitetu ugostiteljske usluge.