O fabrici

Juvitana je preduzeće čija je osnovna delatnost, od osnivanja davne 1983. godine do danas, proizvodnja dečije hrane. Od 2004. godine fabrika posluje u okviru sistema ,,Swisslion Takovo”.

Preduzeće čine dve organizaciono – poslovne jedinice:

Pogon za proizvodnju kašica i sokova Juvitana

Proizvodnja je organizovana na 3 proizvodne linije

  • Linija za proizvodnju sokova 130g
  • Linija za proizvodnju kašica 128g
  • Linija za proizvodnju kašica 190g

JUVITANA svoj proizvodni program proizvodi na opremi poslednje generacije i primenom najsavremenije tehnologije. Sve komponente se kompjuterski razmeravaju i mešaju prema recepturama koje su propisane od strane stručnjaka iz različitih oblasti, čime se dobija ujednačen, vrhunski kvalitet proizvoda. Srce fabrike čini potpuno automatizovan mikroprocesor koji isključuje svaku moguću ljudsku grešku. Kuvanje sastojaka se vrši na pari kulinarskog kvaliteta.

Dečju hranu „Nova Juvitana“ proizvodimo samo od najzdravijih i najsvežijih sirovina  koje nabavljamo od poljoprivrednih proizvođača sa kojima imamo kooperativnu saradnju. Zemljoradnička domaćinstva, sa kojima sarađujemo, su strogo kontrolisana u primeni agro-tehničkih mera i mera zaštite bilja od strane stručnih lica sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i Beogradu.

Proces proizvodnje je strogo kontrolisan od strane fabričke laboratorije i od strane akreditovanih, renomiranih laboratorija i državnih instituta.

Potvrdu kvaliteta čine brojne nagrade za kvalitet, sertifikati o zdravstvenoj ispravnosti kao i HACCP sertifikat koji je u savremenoj tehnologiji sinonim bezbednosti proizvoda.

Pogon za preradu jaju

Prerada jaja podrazumeva mašinsko lupanje jaja, projektovanog kapaciteta od 500 000 jaja dnevno, zatim dvostruku filtraciju, homogenizaciju i pasterizaciju. U zavisnosti od vrste proizvoda, pasterizovana tečnost se suši-dehidrira, zamrzava ili usoljava.

Osnovni proizvodi iz asortimana su dehidrirani (jaja u prahu, žumanac u prahu i belanac u prahu).

  • Jaja u prahu 300g i 25kg
  • Belanac u prahu 300g i 25kg
  • Žumanac u prahu 25kg

Svi proizvodi su potpuno prirodni bez dodatka veštačkih boja i aroma.