Približavaju nam se uskršnji praznici, vreme koje svi nestrpljivo iščekujemo kako bismo uživali u nekim od najradosnijih dana u godini. Ovim praznicima raduju se svi ukućani, ne samo najmlađi, jer kreativno dekorisan dom svima izmami osmeh na lice. Dok jedni razmišljaju o tome koje slatke i slane poslastice da pripreme, drugi će svoju kreativnost pokazati u ukrašavanju svakog kutka doma. Sigurni smo da je i jednima i drugima potrebno malo inspiracije, zato vam predstavljamo nekoliko zanimljivih dekorativnih aktivnosti.

Ali, pre nego što sa vama podelimo najlepše ideje za uskršnju dekoraciju, sigurni smo da će vas zanimati i običaji za Uskrs koji imaju narodi širom sveta. Osim toga, pročitajte i priču o tome kako su nastala uskršnja čokoladna jaja i zečevi. Zatim, na uskršnjem druženju možete podeliti sa porodicom i prijateljima ovu priču, kako bi i oni saznali nešto novo. Sada kada smo otkrili zanimljive činjenice u vezi najradosnijeg hrišćanskog praznika, možemo da se posvetimo dekorisanju doma i pripremi svečane trpeze.

Ukrasite dom papirnim dekoracijama

Izrada papirnih dekoracija inspirisanih prazničnim motivima biće aktivnost u kojoj će uživati cela porodica. Ukoliko volite praznične venčiće, vaše goste za Uskrs na vratima može dočekati uskršnji zečić. Za ovu dekoraciju potrebna su vam dva obruča u različitim veličinama, krep papir u dve ili tri nijanse zelene, žice i mašnice po želji.

Krep papir iskoristite da iseckate listiće kojima ćete oblepiti obručeve. Žicu iskoristite za oblikovanje ušiju i prekrijte ih listićima od krep papira. Uši pričvrstite za manji obruč, i satenskom trakom napravite mašnicu kojom ćete povezati dva obruča. Satenska traka može vam poslužiti i kao vrpca za kačenje ovog venčića na ulazna vrata.

Najmlađi će se zabaviti i izradom šarenih papirnih jaja. Od raznobojnih papira isecite četiri do pet jaja i presavijte ih na pola. Povežite ih heftanjem ili ušivanjem, kroz sredinu provucite konac i okačite ih. Odštampajte šablone uskršnjih naočara sa zečijim ušima i dajte mališanima bojice i nalepnice da ih ukrase. Papirne kapice možete napraviti od kartona i ukrasiti ih ušima i brkovima kako bi podsećali na zeke.

Posna Eurocrem torta- kraljica uskršnje trpeze

Ko kaže da su šarene korpice za jaja, gnezda ili dekorativne salvete u obliku uskršnjih zečeva jedini dekor na vašoj trpezi? Najlepši ukras praznične trpeze može biti posna Eurocrem torta. Sigurni smo da ste već probali naš recept za tortu iz prethodnog bloga, a sada stiže još jedan, jer nikad dosta novih ideja za posne torte.

Za pripremu ove poslastice biće vam potrebni sledeći sastojci: 300g Apetit posnog keksa, 200g posnog Eurocrema, 250g šećera u prahu, 200g mlevenih lešnika, 200g posnog margarina.

Kako se sprema?

Za početak, penasto umutite margarin sa šećerom u prahu kako biste dobili kompaktnu smesu uz dodavanje mlevenih lešnika. Smesu dobro izmešajte pritom dodajući posni Eurocrem. Na kraju, još jednom sve sastojke dobro promešajte. Nakon toga, keks umočite u malo vode ili soka i složite na tacnu. Složeni keks premažite filom, tako da naizmenično stavljate red keksa pa red fila dok se fil ne potroši.

Na kraju, tortu dekorišite po želi, a mi vam savetujemo posni Eurocrem preko kojeg možete posuti krupno seckane lešnike.

Ukoliko su vam se naše ideje za najlepšu uskršnju trpezu dopale, nadamo se da ćete napraviti svoju posnu Eurocrem tortu, zabaviti se dok je dekorišete i podeliti je sa porodicom i prijateljima. Uživajte u prazničnim danima i pratite naš blog jer vas ubrzo čekamo sa novim zanimljivim temama.