Šta vino koje voliš da piješ govori o tvojoj ličnosti?

„U vinu je istina“, rekli su stari Latini, a mi ćemo ti otkriti šta vino koje uvek naručuješ govori o tvojoj ličnosti. Uz vino se lakše otkriva nečija ličnost i njegove ili njene dominantne crte. I zato sledeći put kada budete upoznali nekog novog, a on ili ona poruči čašu vina, brzo ćete znati kom tipu ličnosti pripada.

Možda u čaši vina, vaš sagovornik ili sagovornica traže određene osobine koje im nedostaju. Pa tako, ako im nedostaje smelosti oni je potraže u snažnom Cabernet Sauvignon-u, ili ako žele da istaknu svoju sotisticiranost onda sigurno biraju otmeni Pinot Noir.

Ovaj vanvremenski eliksir, koji je cenjen već bezbroj vekova, ima tu moć da raspali žar između sagovornika i održi diskusije uvek na najvišem nivou tokom večeri. No, ona nije samo to. Svaka boca vina ima i moć da otkrije sve tajne ličnosti koja sedi prekoputa vas.

Zato, bilo da ste ljubitelj belog, roze ili crvenog, sipajte čašu svog omiljenog vina iz vinarije Drašković, uvalite se u fotelju i pročitajte naš blog na temu izbora vina i vaše ličnosti.

Da li ste hrabri i smeli ljubitelji crvenog vina

Da li ste hrabri i smeli ljubitelji crvenog vina?

Kada nazdravljate crvenim vinom, vaša čaša simbolizuje snagu, hrabrost i smelost. Tu su naravno i neponovljivi šarm, kojim odiše kako vino tako i onaj koji njime nazdravlja. Ako vas crveno vino zaista jako privlači, onda su velike šanse da sebe smatrate jedinstvenim.

Takođe ste i osvajač, koji bez obzira na prepreke, odnosi najvažnije životne pobede. Baš kao što i vino sa godinama postaje sve bolje, vaša mudrost, energija i vanvremenska pojava, očaravaju vaše prijatelje od prvog trenutka.

Ekspertska mudrost ljubitelja Šardonea

Ekspertska mudrost ljubitelja Šardonea

Chardonnay, krunisani vladalac belih vina, nosi sa pravom titulu jednog od najpupularnijih vina na svetu. Naravno da vas ova činjenica ne čudi, s obzirom na to koliko je pitko i posebno. Osim bogatog ukusa tu je i nasleđe koje vodi poreklo vekovima unazad. Za svakog gospodina ili damu, koji su u potrazi za inzvanrednim vinskim užitkom šardone je tu da ih očara i oduševi.

Ako ste i vi očarani šardoneom i uživate u ovom eliksiru često, mora da u sebi imate neutaživu želju za novim otkrićima i znanjima. Baš kao i raznolikost ukusa koje donosi ovo vino, mora da i vi imate visoke standarde po pitanju ukusa. Vaš ukus za umetnost, u različitim formama- od poezije, preko muzike, pa sve do kulinarstva zašto da ne! – prepoznatljiv je svima.

Slobodan duh uživalaca u ukusu rozea

Slobodan duh uživalaca u ukusu rozea

Roze nas očarava svojim aromama i probudi sva naša čula. Njegove voćne note stvaraju simfoniju ukusa koja ostavlja utisak na nas dugo nakon ispijanja čaše omiljenog vina boje lososa. Svoju aromu lako uparuje sa različitim vrstama hrana, pa ćete sasvim sigurno uživati u njemu ako ga popijete uz piletinu ili suši.

Ako je ovo vaše omiljeno vino, onda se verovatno može reći za vas da ste slobodnog duha i da se lako uklapate. To znači da se brzo snalazite u novim situacijama, okruženju i među novim ljudima. Baš kako se i roze uklapa sa različitim ukusima, tako i vi možete pronaći sagovornika u svakom novom društvu.

Uživajte u selekciji najfinijih domaćih vina iz vinarije Drašković

Mi smo u ovom blogu pomenuli samo neka od vina koje možete pronaći u podrumima Drašković. No, njihova selekcija je mnogo bogatija i sadrži jedinstvena vina za svačiji ukus.

Bilo da ste ljubitelj Rizlinga, Muskata Otonela ili Frankovke, sva ova vina se prave od autohtonih sorti i zauzimaju posebno mesto u srcu poznavaoca vina. Vina iz selekcije vinarije Drašković, opijaju sva čula i sigurni smo da ćete u njima uživati već na sledećoj proslavi.

Naš predlog je da pozovete prijatelje na večeru, spremite različita jela- koje će svako za sebe ispričati jednu priču- a zatim ispred prijatelja stavite neka od vaših omiljenih vina i uživajte. Svakako se setite nekih karakteristika ljubitelja vina, koje smo spomenuli, pa vidite da li ih vaši prijatelji poseduju.

Živeli!