Pravi način da beba upozna raznovrsne prirodne ukuse voća, karakterističnog za podneblje na kome pravi prve korake, jesu voćne kašice.

Shodno tome, JUVITANA je spremna da Vam ponudi još novih ukusa namenjenih Vašoj bebi. To su nove kašice:

Kašica od jabuke i muskatne tikve – bez dodatka šećera

Kašica od jabuke, breskve i kajsije – bez dodatka šećera

Voćne kašice su lako svarljive, ukusne, fine homogene strukture i odlična su preporuka za prvu nemlečnu hranu odojčeta. Voćne kašice predstavljaju bitan činilac u ishrani deteta zbog visokog sadržaja vitamina i minerala.Voće obiluje lako iskoristljivim ugljenim hidratima (fruktoza, saharoza, glukoza), vlaknima (celuloza, pektin) i organskim kiselinama. Voćne kašice se koriste bez prethodne pripreme.

Jabuka daje organizmu sve neophodne vitalne supstance. Jabuka je bogat izvor vitamina ABC  važnih mineralnih materija (fosfor, kalijum, magnezijum), a sadrži i organske kiseline. Plod jabuke sadrži dosta biljnog vlakna (pektina) koji zadržava vodu, povoljno deluje na tonus creva i  reguliše osećaj sitosti. Jabuka sadrži dosta fosfora pa je zbog toga odlično sredstvo za obnovu nervnog sistema.

Muskatnu  tikvu nutricionisti nazivaju balkanskom bananom, jer je po sastavu slična ovom cenjenom voću. Plod je prijatnog ukusa, izuzetne hranljive i lekovite vrednosti. Zlatno-žuto meso je bogato pektinima, finim biljnim vlaknima, mikroelementima (bakar, gvoždje, kalijum, fosfor), provitaminom A (beta karotenom), vitaminima C, E i vitaminima B grupe (B1, B2, B3, B).

Kašica od jabuke i muskatne tikve je blagog, prijatnog ukusa sa dodatkom pirinčanog brašna i vitamina C. Ova kašica je bez dodatka šećera i može se uvesti u ishranu odojčeta od četiri meseca. Pektin i ostale hranljive materije povoljno deluju na digestivni trakt odojčeta, a zbog blagog ukusa ova kašica se može konzumirati kao prva nemlecna hrana.

Breskve su sočno i ukusno voće. Sadrze voćni šećer, beta karoten (provitamin A), vitamin C, vitamine B grupe i PP. Beta karoten je crveni pigment koji se nalazi u voću i povrću i u slučaju potrebe prelazi u vitamin A (retinol) koji deluje kao antioksidant. Od minerala u breskvi ima najvise kalijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa, sumpora i kalcijuma. Među retkim je voćem koje sadrzi selen. Zahvaljujući vitaminu B2  korisna je za očuvanje vida, mekane i elastične kože, a naročito se preporučuje za decu u razvoju, jer utiče na pravilan rast i razvoj organizma. Breskve pospešuju varenje i zaustavljaju mučninu i povracanje, a dobre su i protiv malokrvnosti.

Kajsije su jedan od najbogatijih prirodnih izvora provitamina A (beta-karotena), vitamina A, C, B kompleksa i pomažu organizmu da se odbrani od bakterijskih infekcija, u obnovi oštećenog tkiva, u razvoju kostiju i poboljšavaju vid. Kajsije sadrže dosta kalijuma koji podstiče rad srca, a dobar su i diuretik. Na zdravlje srca povoljan efekat ima visok sadržaj beta-karotena. Vitamin A koji je snažan antioksidant štiti ćelije i tkiva od oštećenja koja prouzrokuju slobodni radikali, utiče na bolji vid. Kajsije se preporučuju anemičnim osobama zbog visokog sadržaja gvožđa, neophodnog za proizvodnju hemoglobina. Kajsije su dobar izvor biljnih vlakana, koja povoljno utiču na digestivni trakt, a celuloza i pektin služe i kao blagi laksativi.

Kasica jabuka, breskva i kajsija je prijatnog ukusa bez dodatka šećera. Prirodan, sladak ukus kašici daje kaše banane kao bogat izvor prirodnih voćnih šećera i skroba.

Zbog svega navedenog, Juvitana Vam nudi:

– Kašicu od jabuke i muskatne tikve bez dodatka šećera

– Kašicu od  jabuke, breskve i kajsije bez dodatka šećera

proizvedene od najkvalitetnije sirovine u strogo kontrolisanim uslovima, pod stalnim nadzorom stručnjaka.

Na taj način, nudimo Vam prirodne i zdrave kašice od voća i povrća ubranog u fazi optimalne zrelosti kada su mu senzorske osobine najizraženije, a sadržaj vitamina i mineralnih materija maksimalan. U kašice se ne dodaje šećer i kašice su bez glutena, pa su pogodne za ishranu odojčadi sa poremećajem u varenju.

Ne zaboravite da je uz Juvitanu gajenje deteta zadovoljstvo, a nama potvrda da smo postigli cilj: da Vašoj bebi s ljubavlju ponudimo najbolje iz prirode zdrav i ukusan proizvod.