Hello sa piknika- 5 opuštajućih aktivnosti za boravak u prirodi

Sigurni smo da i vi po ovim vrućinama samo jedva čekate da pronađete hlad i uživate u rashlađivanju. Od hlada stoletnog drveća u parkovima ili šumama nema ništa bolje kada temperature pređu 30 stepeni. To je i pravi trenutak da isplaniramo piknik u prirodi sa porodicom i prijateljima.

A kada već planiramo jedan takav boravak u prirodi, ne možemo a da ne ponesemo nešto da se gricne na brzinu između opuštajućih aktivnosti. Mi vam predlažemo nešto iz bogatog asortimana Hello grickalica. Možete birati slani ili sladak flips sa kikirikijem ili vanila karamelom. A tu su još i ribice, štapići, perece ili kikiriki.

Koji god proizvod da izaberete, sigurno ćete uživati u bogatim ukusima Hello grickalica. A u čemu još možete uživati na pikniku sa porodicom i prijateljima? To vam donosimo u nastavku našem bloga. Ovog puta smo se odlučili za opuštajuće aktivnosti, koje će prijati svima u ekipi koju vodite na sledeći piknik.

Igre na otvorenom

1. Igre na otvorenom

Deca i nešto stariji će sigurno uživati u igrama na otvorenom. Širina livade ili hladovina šume pružaju mnogo mogućnosti za različite igre na otvorenom za sve generacije. Ako boravite na livadi možete izabrati nešto klasično poput fudbala ili malo modernije poput bacanja frizbija. U šumi se možete igrati žmurki, uz obavezan nadzor dece, da ne zalutaju tokom ove igre.

Šetnja prirodom

2. Šetnja prirodom

Još jedan način da potpuno isključite misli i upijete sve lepote prirode oko vas je šetnja po prirodi. Izaberite neku laganu hajking stazu i krenite sa decom i prijateljima u šetnju i istraživanje krajolika. Još jedan plus u ovakvim šetnjama je udisanje svežeg vazduha koji će vam prijati i pomoći vam da se dodatno opustite.

Čitanje knjiga i pričanje priča

3. Čitanje knjiga i pričanje priča

Ukoliko zaista želite da se u potpunosti opustite, kako fizički tako i psihički, onda je ovo možda najbolja aktivnost za vas. Ležanje na travi, nakon ručka, sa knjigom ili tabletom u ruci, zvuči kao odličan način da se opustite.

Čitajte, upijate, prepustite se čarima omiljenog romana. Ako ste na pikniku sa porodicom, ponesite nekoliko dečijih knjiga i čitajte deci priče. Ukoliko ste dobri u pričanju priča, ispričajte im nešto zanimljivo i možete im i tako zaokupiti pažnju. Stariju decu možete podstaći na to da i sama pokušaju da ispričaju priču.

Meditacija i joga

4. Meditacija i joga

Ova vrsta aktivnosti će prijati svima koji su pod velikom količinom stresa na poslu i životu. Kome danas nije potrebno malo opuštanja u prirodi i beg od svakodnevnih problema? Svima, znamo i zato vam predlažemo da u prirodnom okruženju oslušnete ptičice, opustite telo i usredsredite se na svoje disanje. Ove lagane vežbe će vam pomoći da opustite telo, ali i umirite um. Često i u parkovima možete naići na grupe jogi vežbača, pa im se možete pridružiti i probati da naučite nekoliko korisnih vežbi. One nisu dobre samo za naš um, već i za veću pokretljivost tela.

Pevanje i slušanje muzike

5. Pevanje i slušanje muzike

Ništa nas ne opušta kao omiljena pesma ili muzika koju volimo da slušamo zajedno sa našim prijateljima. Ako znate da pevate, slobodno zapevajte uz gitaru ili neki drugi instrument koji će neko od vaših prijatelja poneti. Ukoliko ste ipak uspešniji u ulozi DJ-a zabavite vaše prijatelje puštanjem omiljene muzike. Sigurno će se i tokom vašeg performansa čuti pevušenje i videti zadovoljni ljudi koji plešu uz taktove popularnih melodija.

Hello grickalice omiljeni zalogaj svih generacija

Kada se pakujete za odlazak na piknik, nikako nemojte da zaboravite Hello grickalice. One su prava doza sreće koja vam je potrebna za jedan savršen dan u prirodi. Pustite prijatelje i članove porodice da izaberu omiljenu grickalicu i uživaju u njima ceo dan.

A ako vam na piknik dolaze neki novi prijatelji, sa onima koje već znate i želite da ih zabavite, probajte da pogađate njihov karakter na osnovu izbora grickalice. Da li ste znali da na osnovu izbora omiljene grickalice možete saznati svašta o nekome? :) Mi jesmo, pa zato i delimo ovaj blog sa vama.

Pozovite društvo, uživajte zajedno, ponesite Hello grickalice i prepustite se čarima leta na pikniku.