Cheesecake – kako to ime slatko i sočno zvuči! A tako i izgleda, u svim svojim varijantama i bojama kojima nas svakodnevno mami iz izloga poslastičarnica. Svi vole ovu kremastu i vazdušastu tortu od sira koja se topi u ustima, a naročito je omiljena deci koja je obožavaju!

Rođendan – vreme je za slavlje!

Vašoj bebi se uskoro bliži prvi rođendan i planirate proslavu? Brinete se kako da napravite rođendansku tortu za ovaj poseban i važan datum u kalendaru, kada je vaš mali slavljenik i dalje na specijalnom, bebi-režimu ishrane i još uvek ne može da se zasladi običnim tortama?

Pretražili ste stotine recepata i još uvek tražite tortu uz koju će mamino luče, mali centar kosmosa, uživati u svom slavlju. Budite bezbrižni jer mi za vas imamo čaroliju! Pripremili smo za vas magičnu formulu, specijalni recept za bebinu prvu tortu.

Ostaje samo da sa ljubavlju zapakujete poklon, pošaljete pozivnice gostima, ukrasite prostor šarenim balonima sa helijumom i žurka može da počne!

Juvitana Cheesecake – formula za zdravlje vaše bebe

Ovo je torta koju možete slobodno da dajete svojoj bebi ili malom detetu, bez brige o režimu ishrane i bezbednosti sastojaka. Ona je specijalno osmišljena sa sastojcima koji su zdravi, hipo-alergenski i bezbedni za bebe. Tajni sastojak ove torte je Juvitana bebi-formula, koja se proizvodi od najkvalitetnije, prirodne i zdrave hrane, bez konzervanasa, veštačkih boja i aroma.

Pored toga što je zdrav i ukusan, ovaj recept se i veoma brzo i lako pravi, pa će vam uštedeti vreme, snagu i živce. Zaboravite na šporet – nema kuvanja, pečenja, napravi se za čas! A rezultat će biti divan, kremast, osvežavajući – jedna od najlepših torti koju ćete probati!

SastojciZa koru: Bevita mleveni keks (300 gr), Juvitana kašasti nektar od kajsije (125 ml), puter – neslani (100 gr); za fil: „švapski“ sir (500 gr), gustin (2 kesice), slatka pavlaka 20% mm (500 ml), banane – zrele (2 komada); za voćni preliv: Juvitana kašica od kajsije (128 gr).

Priprema – Mleveni keks pomešajte sa sokom od kajsije i otopljenim puterom i u dnu kalupa oblikujte koru. Mikserom umutite slatku pavlaku sa gustinom, dodajte sir i ispasirane  banane, pa fil stavite preko kore. Kao voćni preliv nanesite Juvitana kašicu od kajsije. Ostavite tortu u frižideru bar 3 sata, kako bi se stegla i lakše sekla nožem.

A da li znate kako je nastao Cheesecake?

Torta od sira nastala je još u Antičkoj Grčkoj, gde je služena sportistima tokom Olimpijskih igara da bi bili snažniji. Rimljani su bili prvi koji su zabeleželi njegov recept pod latinskim nazivom za tortu – „placenta“, izvedenim iz grčke reči za ploču. Oni su ove torte prinosili u hramovima kao darove bogovima. Rimljani su tortu od sira proširili širom Evrope i od tada recept evoluira. Sadašnje ime su mu dali Englezi u 15-om veku, a u 19-om veku Cheesecake se preneo i u Ameriku, gde je dobio svoju modernu verziju sa kremastom teksturom kakvu danas poznajemo.

Danas Cheesecake ima ogromnu popularnost širom sveta i uveliko je prepoznatljiv po svom imenu, kao što su to Mozart torta iz Beča ili naša Moskva šnit torta. Međutim Cheesecake se i dalje razvija i usavršava – može se reći da je on „zvezda u usponu“, koja tokom poslednjih decenija dobija sve veću slavu i sve više obožavalaca.