Sladoled je poslastica koja ima istoriju dugu čak 3000 godina. Još u drevnoj Kini bila je poznata ledena poslastica, preteča današnjeg sladoleda. Iz Kine se recept proširio i na arapske zemlje, a potom i do Rimskog carstva, pa je tako i car Neron jeo sladoled čak i leti, jer su mu njegovi robovi donosili sneg i led sa Alpa, a zatim je taj sneg čuvan u podrumima.

Sladoled se u srednjem veku spravljao i na italijanskim dvorovima, a u Francusku je recepturu za sladoled donela Katarina Mediči koja se udala za francuskog kralja Henrika II. Odatle se receptura proširila do Engleske, za vreme Čarlsa I koji je često priređivao zabave i gozbe u čast svojih gostiju.

Tokom 19. i 20. veka sladoled koji je do tada bio poslastica rezervisana za plemstvo polako postaje dostupan svim društvenim slojevima.

S obzirom na to da je sladoled jedna od najpopularnijih poslastica današnjice i da postoji veliki izbor različitih ukusa, na osnovu vašeg odabira sladoleda mogu se izdvojiti neke vaše sklonosti i osobine.

1. Voćni ukusi

Vi ste umetnička duša, volite lepe stvari i ne fali vam samopouzdanja. Ne držite do tuđeg mišljenja, vi živite punim plućima i u potpunom ste skladu sa sobom i svojim odlukama. Puni ste pozitivne energije, a vaši prijatelji vas vide kao požrtvovanog i odanog prijatelja. Sve što se zbiva oko vas shvatate kao zabavu, pa čak umete i da preterate u igri. Život doživljavate kao avanturu gledajući kroz ružičaste naočare. Ranoranilac ste, obožavate fizičke aktivnosti i životinje. Umete da budete zavodljivi, ali toj svojoj crti ne pridajete veliki značaj. Za ljubitelje lepih stvari, a naročito poslastica Swisslion je pripremio sladoled od šumskog voća.

2. Čokolada

Ljubitelji čokolade su šarmantne osobe, privlačnog izgleda na kojima vam mnogi zavide. Talentovani ste, ambiciozni i nezaustavljivi u svojim namerama i lako dolazite do postavljenih ciljeva. Skloni ste da napravite dramu ni oko čega, ali se isto tako veoma brzo smirite. Cenite ljudskost i dobrotu, ali ponekad možete ispasti lakomisleni jer verujete ljudima. Ipak, nikada ne gubite veru u ljude i to je jedna od vaših najvećih vrlina. Nesebični ste i kad imate rado delite sa svima. Jedna od vaših najvećih strasti su putovanja ili drugim rečima – uživanje u životu.

3. Sladoled sa komadićima keksa

Vi ste organizovana osoba i to prenosite i na svoje okruženje, vi ste onaj tip osobe koii organizuje zajednička druženja. Snalažljivi ste i kreativni zato ste u stanju da sve što vidite napravite sopstvenim rukama. Vredna ste osoba, radoholičar i jednostavno vas ne drži mesto. Obožavate knjige, čitate stihijski i imate ličnu biblioteku kod kuće. Izuzetno ste inteligentni i empatični sve držite pod kontrolom i uvek ste tu da priskočite u pomoć, zbog toga vaši prijatelji smatraju da ste vi prava osoba koju treba da pozovu kada su u nevolji. Iako ponekad delujete kruto, vi uživate u svakom trenutku i to radite na najbolji mogući način.

Swisslion-Takovo sladoledi su tu da ti osveže dan!

Leto, odmor i sladoled su trio koji čini život lepšim. Bilo da ste na odmoru ili kod kuće Swisslion sladoledi su u svakom trenutku tu da vas osveže i ublaže visoke temperature. Sve generacije pronalaze pravi užitak u pakovanju sladoleda, a naša preporuka je da isprobate Eurocrem sladoled, koji nas svojim ukusom vraća u detinjstvo.