Bliže nam se najvesliji praznici, a priprema doma za praznično kićenje i ukrašavanje je prvi korak u širenju prazničnog veselja! Jesenji mirisi, hladnije vreme, sve kraći dani i rani sutoni pozne jeseni podsećaju nas da nam zima kuca na vrata.

Naša plava planeta završava svoj krug okretanja oko sunca, svoju revoluciju oko neugasive svetiljke, a priroda završava jedan ciklus i započinje novi. Zima, vrhunski umetnik, uskoro će nam svojim svetlucavim belim pahuljama doneti novu čaroliju i Novogodišnje i Božićne praznike učiniti veselim.

Dok željno iščekujemo praznike, možemo da ukrasimo svoj dom i u njega unesemo malo magije. To ne mora da košta mnogo da bi bilo svečano i lepo, već dekoraciju možete napraviti sami. Otkrićemo vam kreativne, a jednostavne načine da svom domu date praznični izgled.

Osvetlite dom novogodišnjim lampicama

Jedna od najpopularnijih vrsta novogodišnjih ukrasa su treperave lampice. Bilo da su omotane oko jelke, ukrašavaju zidove kao viseće svetlucave perle ili oblažu ramove prozora, one će doneti magičnu eksploziju sjaja i pretvoriti vaš dom u bajkoliku scenografiju. A nakon što ih postavite, bićete verovatno umorni od silnog pentranja i kačenja lampica po stanu, pa je vreme da malo predahnete i gricnete po koji slani zalogaj sa krekerima.

Novogodišnja dekoracija zida

Pretvorite ceo zid u umetničko delo i oslikajte ga – ovde kreativnosti, mašti i igri nema kraja, možete nacrtati Deda Mraza, Sneška, jelku, kućicu, zvezdice i sazvežđa. Decu će oduševiti portret Deda Mraza – ova planetarna kulturna ikona za njih predstavlja praznično božanstvo. Osmeh ovog obožavanog deke sa zida u stanju je da obasja i najtmurniji decembarski dan i izazove pravu euforiju.

Ukrasi napravljeni rukom

Napravite sami ukrase od materijala koje već imate u kući ili u prirodi. Potražite napolju šišarke, od njih možete napraviti efektne ukrase tako što ćete ih poprskati srebrnim sprejom, posuti šljokice po njima ili raznobojni prah. Dekorativne kugle od konca su još jedna ideja i prave se tako što se oko naduvanog balona u svim pravcima namotava konac koji se premaže lepkom i ostavi da očvrsne. Nakon bušenja balona ostaje mreža konca koja je zadržala oblik balona. Možete da koristite raznobojne konce ili da gotovu mrežu od konca poprskate zlatnim ili bronzanim sprejom.

Reciklažom do dekoracije

Ukrase možete napraviti i od reciklažnih materijala. Od providnih plastičnih flaša možete izrezati pločice i povezati ih žicom tako da izgledaju kao mali kristalni lusteri, koji će čarobno svetlucati na jelki. Stare pregorele sijalice umotajte u srebrnastu foliju i vežite žicom i dobićete prekrasne ukrase u obliku suze. Stare bele ping-pong loptice, osim što skaču po stolu za stoni tenis, mogu se uz malo kreativnosti pretvoriti u čarobne ukrasne kugle- probajte da ih oslikate ili napravite kolaž na njima uz pomoć šarenih papirića.

Njeno veličanstvo jelka

Najočigledniji način da unesete prazničnu atmosferu u svoj dom je jelka. Ona može biti velika, mala, prirodna, veštačka ili napravljena od papira, drvenih letvica, pa čak i knjiga. Možete nabaviti i belu jelku koje su veoma lepe kada se okite nekim originalnim ukrasima, kao na primer crvenim srcima ili potkovicama. Kakvu god da izaberete, ono što jelka obavezno mora imati je zvezda na vrhu.

Paketići punjeni s puno ljubavi

Koliko god je lepo okitili, nijedna jelka nije kompletna bez paketića ispod nje. Pokloni ispod jelke donose radost i uzbuđenje vašim ukućanima i upotpunjuju praznični dekor. Poklone možete umotati u neki papir sa prazničnim motivima ili u tabak koji ćete sami osllikati i ukrasiti. Dodajte lepu traku, ukrase, novogodišnje čestitke i imaćete divan praznični dekor ispod drveta. Za najslađe iznenađenje svojim najmilijima ispod jelke stavite Novogodišnji Slaketić s ljubavlju punjen vašim najomiljenijim slatkišima i slanišima. Izaberite neki od novogodišnjih paketića iz Swisslion novogodišnjeg asortimana i obradujte one koje volite.