Pašteta – kraljica piknika u novim ulogama ovog proleća

Piknik bismo mogli da definišemo kao uživanje u jelu na otvorenom, prijatnom i lepom mestu. Možemo jesti zavaljeni na prenosivim stolicama ili još prirodnije, ležeći na ćebetu u travi. Piknik može biti porodični, ali i za dvoje, piknik-proslava, druženje, ali i poslovna prilika. Uz obavezno ćebe i još obavezniju korpu, piknik iziskuje dobar apetit, društvene igre, aktivnosti i dobro raspoloženje.

Tajna dobrog piknika je u jednostavnosti, dobrom društvu, lokaciji i planiranju. Proleće je idealno vreme za piknike, kada priroda oživi i sve je puno boja i mirisa. U takvom okruženju, pašteta se pokazala kao kraljica piknika u novim ulogama ovog proleća.

Bilo da je samo mažete na hleb ili je kombinujete na drugačiji način, ona je savršena za brzu pripremu ukusnih zalogaja koje će svi voleti. Dodajte sveže povrće ili krekere, i imate idealan obrok za uživanje na otvorenom.

A u nastavku našeg bloga, mi vam donosimo nekoliko drugačijih kombinacija ukusa i paštete. Ovo neobično slaganje ukusa će probuditi vašu maštu i podstaći vas da paštetu koristite na mnogo načina za ishranu, iako je klasično mazanje na hleb klasik koji uvek svi volimo.

3 sendviča sa paštetom za autentičnu piknik atmosferu

3 sendviča sa paštetom za autentičnu piknik atmosferu

Avokado sendvič

Četiri parčeta integralnog hleba namažite jetrenom paštetom, pa po njima rasporedite avokado naseckan na tanke pločice. Obavezno natopite avokado sokom od limuna, kako ne bi oksidirao i promenio boju.

Preko avokada stavite šargarepu narezanu na tanke tračice i sve ovo malo posolite i pobiberite. Zatim preko svega ovoga stavite parčiće rikota sira. Sendvič je sada spreman, samo ga još treba poklopiti drugim parčetom hleba i uviti u salvetu, baš kao što smo to nekad radili.

Klub sendviči

Za početak tostirajte 4 parčeta hleba na maslacu kako biste dobili osnovu za klub sendviče. Zatim preko hleba treba staviti namaz od čajne paštete, kuvanih jaja, soli, bibera, celera i peršuna.

Preostalih 8 parčića samo prepecite u tiganju bez dodavanja maslaca. Na svaki namazani tost hleb stavite parče svežeg paradajza, zatim novo parče hleba, pa list zelene salate i dobro isprženu slaninu.

Na kraju, poklopite još jednim parčetom hleba i stavite dve čačkalice na suprotne strane. Treba da imate tri parčeta tost hleba jedno preko drugog. Sendvič isecite dijagonalno da biste dobili karakteristični izgled klub sendviča u obliku trougla.

Poslužite sendviče sa maslinama i čipsom. Ipak se piknik ne može zamisliti bez veće količine grickalica, pa obavezno proverite šta Swisslion Takovo selekcija slaniša sadrži.

Tortilja sendvič sa paštetom

Ovaj jednostavni sendvič pravite tako što zagrejete dve pšenične tortilje, a zatim ih namažete paštetom, mi ponovo predlažemo jetrenu. Jednu tortilju sa paštetom dodatno obogatite mrvljenim sirom po izboru, ljutom paprikom i rukolom. Preko nje stavite drugu tortilju tako da pašteta ide na dole i da se lagano zalepi za prvu tortilju. Izrežite tortilje na trougliće i poslužite.

Zašto ići na piknik?

Zašto ići na piknik?

Ako vas još nismo ubedili da već sledećeg vikenda odete na neki proplanak i zagledate se u zelenilo, evo još nekoliko razloga:

  • piknik zbližava,
  • briše bore, tera stres i brige,
  • jeftiniji je od odlaska u restoran,
  • vole ga svi uzrasti jer gradi čvrste porodične i prijateljske veze,
  • podstiče metabolizam i otvara apetit,
  • tera vas da provedete prijatno vreme na svežem vazduhu.

Dve stvari koje ne smete zaboraviti na pikniku

Gde god „piknikovali“, za sobom očistite smeće, pospremite svoje ostatke i potrudite se da za biljne i životinjske vrste vaša piknik zabava ne predstavlja stres. Odnosno, ako poznajete kulturu kampovanja i planinarenja, ponašajte se u skladu sa njima.

Ali, pored toga ne zaboravite da se zasladite, uživate i opustite. Naš predlog za slatki deo piknika su Eurovafel zalogaji, jer su zgodni za pakovanje, a sa njima se možete i poigrati slažući ukusne kreacije na nekoliko nivoa.

Uživajte u prolećnom pikniku!