Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Rodoljuba Draškovića ordenom zastave Republike Srpske sa srebrnim vencem.Rodoljub Drašković

Vasnik koncerna „Swisslion-Takovo“, odlikovanje je dobio za rad i inzvanredne zasluge na polju privredne delatnosti, kao i za lične rezultate i dostignuća, čiji značaj ima šire razmere i doprinos afirmaciji Srpske.

Obrazlažući ovu odluku, Dodik je istakao da Drašković, kao veliki investitor u celoj Hercegovini, koji u nju ulaže i otvara nova radna mesta, zaslužuje svu pažnju ne samo ove regije, već i cele Republike Srpske.

„Drašković je svojim delima pokazao da je odan i privržen prvenstveno Republici Srpskoj i srpskom narodu, što dokazuje njegove dobre namere da širi proizvodnju, ne odustajući ni onda kada je to, možda, bilo i logično, već je samo išao napred“, rekao je Dodik sinoć u Trebinju, uručujući odlikovanje.

On je napomenuo da ovaj zaslužni privrednik, poreklom Hercegovac, planira da proširi proizvodnju prehrambenih proizvoda u Nevesinju, istovremeno najavljujući nove proizvodne poduhvate i u Trebinju.

Ceo tekst pročitajte ovde