Našu paletu JUNIOR kašica obogatili smo sa četiri nova ukusa namenjenih Vašoj bebi. To su nove kašice:

– Kašica od šljive i čokolade
– Kašica od jabuke, brusnice i borovnice sa čokoladom
– Kašica od jabuke i keksa
– Kašica od breskve i keksa
To su potpuno novi ukusi koje želimo da ponudimo bebama. Prijatna kombinacija voća i čokolade kao i voća i keksa sad je dostupna malim potrošačima koji pored voćnog sada mogu da upoznaju nove i nadamo se njima prijatne ukuse.

velika

Voće obiluje lako iskoristljivim ugljenim hidratima (fruktoza ,saharoza, glukoza), vlaknima ( celuloza, pektin ) i organskim kiselinama.
Šljive su jedna od najboljih niskokaloričnih voćki, sa veoma malim glikemijskim indeksom. Nutricionisti tvrde da se na vrhu liste od 24 vrste voća, sa najjačim antioksidansnim delovanjem, nalazi baš šljiva. Šljive predstavljaju pravu malu riznicu kalijuma, vlakana, vitamina, a u tragovima se može naći magnezijum i gvožđe. Od vitamina ima najviše C i E, betakarotena i folne kiseline. Kada je reč o mineralima, bogata je sa kalijumom, fosforom, magnezijumom, natrijumom.
jabukaJabuka daje organizmu sve neophodne vitalne supstance. Jabuka je bogat izvor vitamina A, B, C važnih mineralnih materija ( fosfor, kalijum, magnezijum ), a sadrži i organske kiseline. Plod jabuke sadrži dosta biljnog vlakna (pektina) koji zadržava vodu, povoljno deluje na tonus creva i reguliše osećaj sitosti.
Plod brusnice je vredan izvor vitamina i minerala, organskih kiselina, šećera, biljnih vlakana i drugih hranljivih sastojaka, a hipurična kiselina, koja ulazi u sastav ovog voća, predstavlja prirodni antibiotik. Brusnice su odlične u odbrani i zaštiti ćelija od slobodnih radikala i jačaju imunološki sistem.
breskvaBreskve sadrže voćni šećer, beta karoten ( provitamin A ), vitamin C, vitamine B grupe i PP. Beta karoten je crveni pigment koji se nalazi u voću i povrću i u slučaju potrebe prelazi u vitamin A ( retinol ) koji deluje kao antioksidant. Od minerala u breskvi ima najviše kalijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa, sumpora i kalcijuma. Među retkim je voćem koje sadrži selen. Zahvaljujući vitaminu B2 korisna je za očuvanje vida, mekane i elastične kože, a naročito se preporučuje za odojčad i malu decu jer utiče na pravilan rast i razvoj organizma. Breskve pospešuju varenje i zaustavljaju mučninu i povraćanje, a dobre su i protiv malokrvnosti.

Kašica od šljive sa čokoladom i kašica od jabuke, brusnice i borovnice sa čokoladom je prijatan voćni desert koji možete ponuditi svojoj bebi za užinu a pored korisnih sastojaka iz voća kašice sa čokoladom će Vašoj bebi stvoriti osećaj zadovoljstva. Obe kašice ne sadrže gluten i preporučuje se njihovo uvođenje od 5 meseca.
Mleveni keks od kukuruznog brašna je proizvod pogodan za ishranu odojčadi i male dece jer sadrži kukuruzno brašno koje prirodno ne sadrži gluten i pogoduje probavnom traktu odojčeta.
Kukuruzno brašno sadrži dugu listu hranjivih supstanci. Ono je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Ono sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen. Zahvaljujući obilju vitamina B1 koji je sastavni deo enzimskih reakcija vezanih za stvaranje energije.
Kašica od jabuke i keksa i kašica od breskve i keksa mogu biti hranljiva užina bebi koja će joj stvoriti prijatan osećaj sitosti. Obe kašice ne sadrže gluten i preporučuje se njihovo uvođenje od 6 meseca, osim ako nezavisna osoba sa kvalifikacijom iz oblasti medicine, ishrane ili farmacije ili drugi stručnjaci odgovorni za brigu o majkama i deci, ne preporuče drugačije.