O fabrici

Proizvodni pogon za proizvodnju sladoleda – ogranak SNOWLION, nalazi se u Gornjem Milanovcu i  predstavlja deo kompanije „Swisslion“, Beograd.

Sa radom je počeo u aprilu 2011.godine i to, kao rezultat implementacije poslovne vizije svog vlasnika, te njegove želje da postojeću paletu proizvoda poslovnog sistema, dopuni asortimanom ove ledene poslastice. Bila je to najveća green field investicija u to vreme u Srbiji, koja je kao rezultat dala moderan proizvodni pogon sa opremom najrenomiranijih svetskih proizvođača.

Prema zvanično objavljenim podacima iz 2011.godine, Snowlion je najveća fabrika na Balkanu, sa aspekta instalisanih kapaciteta. Instalisani kapacitet finalizacije na mesečnom nivou je 1.150 t sladoleda, dok je instalisani kapacitet pasterizacije 12.000 L sladoledne smeše na sat.

Zanimljivo je i to da 50 % ukupno korišćenih sirovina dobijamo od fabrika iz sistema čiji smo deo, a ukupno 80 %, iz Srbije.

Asortiman – sladoled i EC u kornetu, zimski asortiman

Postavka asortimana je zasnovana na transferu poznatih i potvrđenih brendova iz konditorskog asortimana kompanije „Swisslion“ , a u proizvodnu kategoriju sladoled i obuhvata tri grupe:

  • Impulsne
  • Porodične i
  • HORECA sladolede

Trenutni asortiman broji 48 različitih proizvoda, koji se proizvode na 4 linije.

Imajući u vidu da je sladoled sezonski proizvod u proizvodnom asortimanu naše fabrike se nalaze i dva proizvoda koja predstavljaju deo konditorske palete proizvoda – Eurocrem u kornetu : Eurocrem mini kornet i Euro kremić.

Zimski asortiman proizvoda SNOWLION čine voće i povrće, testa i panirani riblji proizvodi.

Logističko – distributivni centri

U slatkoj priči koja kratko traje, jedan od preduslova za uspeh je i promptna isporuka ili dobro organizovana distributivna mreža, zbog čega su 2017.godine, pored logističko distributivnog centra koji se nalazi u okviru proizvodnog pogona u Gornjem Milanovcu – smeštajnog kapaciteta 2.700 paletnih mesta, otvorena i dva nova distributivna centra, i to u Novom Sadu i Leskovcu, a za potrebe snabdevanja maloprodajnih objekata HDC Swisslion i kupaca na regiji Vojvodine, Centralne, Zapadne  i Južne Srbije, čime smo SNOWLION sladoled učinili dostupnim svim kategorijama kupaca i potrošača.

Gde se sve izvoze sladoledi

Proizvodni pogon SNOWLION sladoleda poseduje i rešenja za izvoz u zemlje EU i van EU, a kada govorimo o aktivnim inostranim tržištima, SNOWLION sladoledi se izvoze na tržišta BiH, Makedonije, Crne Gore i Francuske.

Kada je u pitanju tržište Srbije, SNOWLION sladoledi počev od sezone 2016.godine, dobijaju mesto koje im na domaćem terenu od početka i pripada. Svojim kvalitetom i dopadljivim ukusima zaokupljuju pažnju sve većeg broja kupaca i potrošača, koji se raduju da su napokon dobili pravo da biraju i izaberu vrhunski proizvod domaćeg porekla – srpski brend, iz srca Šumadije.